google-site-verification=b3ISvb_t-XqIcNl3jNpM_q9s2GfP195rPPjLmANzHcc
top of page
Alzheimer Tedavisi Ankara

Alzheimer 
Tedavisi 

Alzheimer tedavisi, detayları hastanın ihtiyaçlarına ve şikayetlerine özel olarak planlanan pek çok uygulama içerir. Bu uygulamalar arasında hastanın şikayetlerini azaltmak için gerçekleştirilen ilaç tedavileri bulunur.

 

Alzheimer’a eşlik eden psikolojik sorunların değerlendirilmesi ve giderilmesi için de çeşitli psikoterapi uygulamalarına başvurulmaktadır. Aynı şekilde bazı uygulamalar ile bireyin günlük yaşamında daha fonksiyonel olabilmesi ve kendi ihtiyaçlarını rahatça giderebilmesi için gerçekleştirilir.

 

Bu hem bireyin hem de bireyin bakımını üstlenen kişilerin yaşam kalitesini ciddi ölçüde iyileştirir.

Alzheimer Tedavisi

Alzheimer Ankara, beyinde oluşan protein birikintilerinin oluşturduğu yumaklar nedeniyle beyin hücrelerinin yok olması ile karakterize olan ve özellikle de ilerleyen yaştaki bireyleri etkileyen, ilerleyici bir hastalıktır. Bu hastalık bireyin bilişsel yetilerini ve davranışlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu etkilenmenin boyutu zaman içerisinde artış göstererek bireyin neredeyse her konuda fonksiyon kaybı yaşamasına neden olabilir. Bu yüzden Alzheimer tedavisi ihmal edilmemelidir.

 

Yazımızın devamında ‘’Alzheimer Ankara tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Alzheimer tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Alzheimer teşhisi nasıl konur?’’ ve ‘’Alzheimer Ankara belirtileri nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara Alzheimer tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.


 

Alzheimer, beyinde oluşan protein birikintilerinin oluşturduğu yumaklar nedeniyle beyin hücrelerinin yok olması ve buna bağlı olarak da bilişsel sorunların meydana gelmesi ile karakterize olan bir demans türüdür. Yaşlanmayla birlikte beyin hücrelerinin bir kısmının kaybedilmesi söz konusu olabilir. Ancak Alzheimer hastalığı ile birlikte kaybedilen hücre sayısı artacaktır. Bu da bireyin günlük yaşamını ve sağlığını önemli ölçüde etkileyebilir.

Alzheimer nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

  • İlerleyen yaş.

  • Down sendromu.

  • Aile üyelerinden birinde Alzheimer öyküsü bulunması.

  • Uyku düzeninde ve alışkanlıklarında değişimler.

  • Fiziksel aktivitenin yetersiz olması.

  • Obezite.

  • Geçmişte meydana gelmiş olan baş ve boyun travmaları.

  • Tansiyon yüksekliği, hipertansiyon.

  • Yüksek kolesterol.

  • Düzensiz, yetersiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarına sahip olmak.

  • Uzun süredir alkol ve sigara kullanıyor olmak.

  • Kontrol altına alınmamış tip 2 diyabete sahip olmak.

 

Alzheimer, bu nedenlerden biri veya birden fazlasının etkisi ile ortaya çıkabilir. Alzheimer’ın teşhis sürecinde bu nedenlere yönelik de araştırma gerçekleştirilebilir.

 

 

Alzheimer belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Bilinç bulanıklığı.

  • Bireyin yakından tanıdığı bölgelerde bile kaybolması.

  • Bireyin bulunduğu ortama adapte olmakta güçlük çekmesi.

  • Dil ve konuşma becerileri ile ilgili sorunlar meydana gelmesi.

  • Görsel, işitsel veya dokunsal halüsinasyonlar, sanrılar deneyimlemek.

  • Agresif davranışlar sergilemek.

  • Aşırı şüphecilik ve paranoya.

  • Kişilik bozuklukları.

  • Özgüven ve öz saygı düşüklüğü.

  • Günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesinde zorlanma.

  • Kaygı bozuklukları ve depresyon.

 

Alzheimer belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Bu belirtilerin şiddeti, hastalığın ilerleme durumuna göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Görüleceği üzere Alzheimer belirtileri genellikle bilişsel ve davranışsal yetiler ile alakalıdır. Bununla birlikte Alzheimer hastası bireyler farklı fiziksel hastalıklar konusunda risk altında olabilir.

 

Alzheimer genellikle ilerleyen yaşlarda görülür. Özellikle de 65 yaşından sonra Alzheimer riski önemli ölçüde artar. Dünya genelinde 65 yaşındaki bir bireyde Alzheimer görülme riski yaklaşık %8 civarındadır. 70 yaşında bu risk ikiye katlanır ve 85’li yaşlara gelindiğinde Alzheimer riski %50’leri bulabilir. Yani 85 yaşından sonra her iki veya üç bireyden biri Alzheimer hastası olabilir. Buna ek olarak ailesinde Alzheimer hastası bir birey bulunan kişiler de risk grubunda yer almaktadır.

Alzheimer, genetik faktörlerin etkisi ile ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Genetik faktörlerin, tüm Alzheimer vakalarının %1,3 -1,4’ünü oluşturduğu düşünülmektedir.

 

 

Alzheimer hastalığını kesin olarak teşhis etmek için yapılan belli bir test uygulaması bulunmamaktadır. Bu süreçte hastalığın teşhisinde, hastanın nöropsikolojik bulguları değerlendirilir ve çeşitli tanılama uygulamalarının da yardımı ile teşhis kesin konulur.

 

 

Tedavi edilmeyen Alzheimer hastalığı bireyin günlük yaşamını, bilişsel yetilerini ve aile ilişkilerini ciddi ölçüde zedeleyebilir. Birey Alzheimer’a bağlı olarak ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanabilir, çevresiyle sosyal sorunlar yaşayabilir. Hatta bazen Alzheimer, ortaya çıkma riskini arttırdığı fiziksel temelli hastalıklar ve sağlık sorunları nedeniyle bireyin yaşamını bile tehdit edebilir. Bu yüzden Alzheimer tedavisi aksatılmamalı, ihmal edilmemelidir.

 

 

Alzheimer tedavisi yaşam boyu sürmektedir. Bu rahatsızlığın kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Tedavi genellikle bireyin sahip olduğu semptomlara ve Alzheimer sebebiyle yaşadığı sorunlara yöneliktir. Yani Alzheimer hastalığını herhangi bir tedavi uygulaması ile tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir.

Alzheimer tedavisi, detayları hastanın ihtiyaçlarına ve şikayetlerine özel olarak planlanan pek çok uygulama içerir. Bu uygulamalar arasında hastanın şikayetlerini azaltmak için gerçekleştirilen ilaç tedavileri bulunur. Alzheimer’a eşlik eden psikolojik sorunların değerlendirilmesi ve giderilmesi için de çeşitli psikoterapi uygulamalarına başvurulmaktadır. Aynı şekilde bazı uygulamalar ile bireyin günlük yaşamında daha fonksiyonel olabilmesi ve kendi ihtiyaçlarını rahatça giderebilmesi için gerçekleştirilir. Bu hem bireyin hem de bireyin bakımını üstlenen kişilerin yaşam kalitesini ciddi ölçüde iyileştirir.

 

 

 

Ankara alzheimer tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve benzer etmenlere göre hastadan hastaya değişiklik gösterebilir.

Alzheimer Neden Olur?

Alzheimer Nedir?

Alzheimer Belirtileri Nelerdir?

Alzheimer Kimlerde Görülür?

Alzheimer Genetik Mi?

Alzheimer Testi Nasıl Yapılır?

Alzheimer Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Alzheimer Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Alzheimer Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ankara Alzheimer Tedavisi Fiyatları 2024

bottom of page